ESGRIMA

INEF

La incorporació de l'Esgrima en el projecte d'Escola Esportiva del Club Esportiu INEF de Barcelona, respon a la voluntat d'apropar aquest esport, amb un elevat component cognitiu i de condició física, a tota la població infantil, essent un reforç al seu procés evolutiu global.

L'Esgrima ha estat una activitat vinculada a l'evolució humana des dels seus principis, veient com la seva tècnica i materials s'adaptaven al pas del temps, però un dels elements que l'ha caracteritzada en el darrer segle és la seva incorporació a l'esport modern, com a un des impulsors del moviment olímpic. Un dels tòpics que volem trencar, amb aquesta activitat és el de l'Esgrima com esport car, atès que, a l'actualitat, disposem de nous materials, atractius, i tous per treballar amb quitxalla, d'una manera més segura, econòmica i llaminera; introduint la tècnica i tàctica de l'esgrima mitjançant el joc per, progressivament, arribar a l'esgrima convencional.

L'Esgrima incorpora en el seu desenvolupament, com a element inherent, el treball dels valors: respecte al company-adversari, al mestre i al material utilitzat. Es tracta d'un esport d'oposició on la presa de decisions resulta fonamental i on l'enfrontament individual comporta un estricte respecte a les normes establertes, tot dins d'una estructura metodològica motivant i adaptada a les diferents edats de treball.

En definitiva, l'Esgrima, complementada amb l'Activitat Gimnàstica, donarà accés als nens i nenes a una pràctica esportiva minoritària però enriquidora, diferent, divertida i socialitzadora, on es desenvolupen les qualitats físiques, capacitats coordinatives, la disciplina de treball i els valors educatius, convertir-la en quelcom més que una activitat extraescolar: una pràctica esportiva de longevitat.

Notícies

Èxit de les noies de la secció d'esgrima del Club esportiu INEF Barcelona

Fa 3 anys vam començar, a la secció d'esgrima del club esportiu INEF de Barcelona, un projecte que es denominava "Olímpiques 2016". Un projecte de col·laboració entre l'INEFC i la Federació Catalana d'Esgrima i que representava una petita llavor del que ens agradaria fos una futura realitat.

Les nenes que van iniciar el projecte amb 10-11 anys ara ja han començat a disputar competicions federades i en les darreres setmanes ens han donat les primeres alegries:

* Patrícia Jiménez (Club esportiu INEF Barcelona) s'ha proclamat SOTSCAMPIONA D'ESPANYA INFANTIL D'ESPASA FEMENINA (menors de 15 anys), i la seva companya Irene Benedicto (Club esportiu INEF Barcelona) ha estat 8a en el mateix campionat.
* Helena López (Club esportiu INEF Barcelona) Campiona de Catalunya M-15
* Irene Benedicto (Club esportiu INEF Barcelona) i Manuela Hincapié (Club esportiu INEF Barcelona) medalla de bronze en el Campiona de Catalunya M-15
* Sara Bouaraba (Club esportiu INEF Barcelona) Campiona de Catalunya M-12
* L'equip del club esportiu INEF Barcelona ha quedat 4t a la Lliga Escolar d'Spadettos.

Consulteu la darrera informació al blog d'esgrima: http://esgrimainefc.blogspot.com

 • Segueix-nos a:
 • Facebook
 • Blogger
 • Picasa
Notícies
RSS
 • Lorem ipsum dolor sit amet

  August 31, 2010

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed elit. Nulla sem risus, vestibulum in, olutpat eget, dapibu...

  Més »
 • Lorem ipsum dolor sit amet

  August 31, 2010

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed elit. Nulla sem risus, vestibulum in, olutpat eget, dapibu...

  Més »
Events
Calander
Amunt
 • Segueix-nos a:
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Rss Feed